Archive for the ‘Uncategorized’ Category

Er staat een nieuwe versie (V.1.5.57) van Trikker op de website. Bij het overzetten van losse symbolen van het situatieschema op het eendraadschema kon je soms niet door alle pagina’s bladeren. Dit is opgelost in deze update.

http://www.bluebits.be/Trikker_Install.aspx

Er staat een nieuwe versie (V.1.5.56) van Trikker op de website. In versie 1.5.55 was een foutje geslopen waardoor geïmporteerde AutoCAD-tekeningen niet meer in éénzelfde kleur gezet konden worden. Dit is in deze update opgelost.

http://www.bluebits.be/Trikker_Install.aspx

Er staat een nieuwe versie (V.1.5.55) van Trikker op de website. Hierin werd een foutje waardoor sommige AutoCAD bestanden niet ingelezen konden worden gefixt.

http://www.bluebits.be/Trikker_Install.aspx

Er staat een nieuwe update klaar!

Installeer Trikker V1.5.53

Bij het installeren van deze versie dient mogelijk je pc herstart te worden. Sluit dus eerst al je programma’s voor je aan de installatie begint.

NIEUW – In het scherm “Extra > Instellingen > Meer…” kan je de optie “Losse symbolen” aanvinken. Met de optie “Losse Symbolen” kan je symbolen tekenen op het situatieschema die niet van het eendraadschema komen:

Losse Symbolen op het eendraadschema

Je kan achteraf deze symbolen toekennen aan een kring van het eendraadschema: Read on »

Werk je met Windows 7 of vroeger? Dan heeft een Windows update uitgebracht door Microsoft mogelijk impact op het importeren van AutoCAD bestanden.

Op 19/05/2015 bracht Microsoft een update met nummer KB3045171 uit. Deze update wordt normaal gezien automatisch op je computer geïnstalleerd. In de update zit echter een fout, waardoor het importeren van sommige AutoCAD bestanden of het openen van Trikker bestanden waarin reeds een AutoCAD bestand geïmporteerd is niet meer lukt…

Om de fout recht te zetten heeft Microsoft op 23/06/2015 een nieuwe update uitgebracht met nummer KB3065979. Deze wordt (om welke reden dan ook) niet automatisch op je computer geïnstalleerd maar wordt aangeboden als optionele update.

Om je computer te fixen kan je 2 dingen doen:

  • Ga naar het configuratiescherm en vraag de geschiedenis van geïnstalleerde updates op. Je kan nu manueel update KB3045171 verwijderen
  • In de lijst met optionele updates vink je aan dat je update KB3065979 wil installeren:

KB3065979

 

 

Door een foutje kon versie 1.5.41 niet meer geïnstalleerd worden  op Windows XP. Dit werd opgelost in versie 1.5.42.

Let op: Windows XP word reeds geruime tijd niet meer ondersteund door Microsoft, en het wordt steeds moeilijker om een goede werking onder XP te kunnen garanderen… Daarom zullen toekomstige Trikker updates Windows XP niet langer ondersteunen.

Op een pc waarop geen printers geïnstalleerd zijn gaf Trikker een foutmelding bij het opstarten. Dit werd opgelost in versie 1.5.41.

Er staat een fonkelnieuwe update van Trikker voor u klaar op onze website: http://www.bluebits.be/Trikker_Install.aspx

Bestaande klanten worden in de komende week per mail op de hoogte gebracht.

Wat is er nieuw?

NIEUW – Situatieschema – De schaal van het situatieschema kan exact ingesteld worden.

NIEUW – Situatieschema – De grootte van symbolen op het situatieschema kan exact ingesteld worden. De tekst bij de symbolen blijft steeds even groot, Read on »

Gezocht…

*UPDATE 17/03/2015* – Aangepaste testversie 1.5.38 met extra verbeteringen

We zijn op zoek naar pioniers die zin hebben om een nieuwe versie van Trikker mee te testen!

Voor wie durft 😉 :

  • Download dit zip bestand en bewaar het bijvoorbeeld op je bureaublad;
  • Pak het zip bestand uit;
  • In de uitgepakte map dubbelklik je op ‘setup’ (of ‘setup.exe’);
  • De testversie van Trikker wordt nu geïnstalleerd (versie 1.5.38) en de vorige versie van Trikker wordt van je PC verwijderd. Je documenten, instellingen en activering blijven ongewijzigd;

Wat kan ik testen?

Alles 😉 Als start kan je bijvoorbeeld proberen of al je ‘oude’ schema’s er nog even prachtig uitzien in deze nieuwe versie. De nieuwe functionaliteiten vind je onderaan dit artikel.

Wat als er iets mis loopt?

Deze testversie is intern al op verschillende pc’s en besturingssystemen getest, maar er kan natuurlijk altijd iets mislopen (al hopen we van niet ;-). Loop je toch tegen een probleem aan:

  • Meld het ons zeker! Via info@bluebits.be, G. 0495 21 52 93 of T. 03 488 61 87 – Via ‘Hulp op afstand’ kunnen we steeds het scherm van je pc mee overnemen om te bekijken wat er misloopt;
  • Wil je terug naar de ‘oude’ versie van Trikker? Ga naar je configuratiescherm > Software om Trikker 1.5.38 te verwijderen, daarna kan je Trikker 1.5.29 terug installeren vanaf onze website.

1.5.37_uninstall

Wat is er nieuw in deze versie?

NIEUW – Situatieschema – De schaal van het situatieschema kan exact ingesteld worden.

NIEUW – Situatieschema – De grootte van symbolen op het situatieschema kan exact ingesteld worden. De tekst bij de symbolen blijft steeds even groot, ongeacht de ingestelde schaal of grootte. (*UPDATE* – Teller van schaal staat vast op ‘1’ ingesteld)

1.5.38_schaal

NIEUW – Situatieschema – Er kunnen maatlijnen getekend worden op het situatieschema.

1.5.37_maatlijnen

NIEUW – Situatieschema – Er kunnen  lijnen in verschillende kleuren en diktes getekend worden op het situatieschema.

1.5.37_lijnen

NIEUW – Situatieschema – Tijdens het tekenen van een deur kan met de rechtermuistoets snel het type deur ingesteld worden.

NIEUW – Situatieschema – Het volledige grondplan kan gedraaid worden.

1.5.37_draaien

NIEUW – Nieuw toesteltype: stoomoven

1.5.37_stoomoven

WIJZIGING – (*UPDATE*) De symbolen ‘Aansluitpunt’ en ‘Nota (tekst)’ hebben een nieuwe eigenschap ‘Op Situatieschema’. Door deze op ‘Nee’ te zetten worden deze symbolen niet meer overgenomen op het situatieschema.

NIEUW – Bij de standaard kabeltypes werd XGB toegevoegd.

NIEUW – Situatieschema – Als tijdens het tekenen van lijnen of muren de CTRL-toets ingedrukt wordt kan je enkel recht tekenen (horizontaal of verticaal).

NIEUW – Situatieschema – Geïmporteerde plans kunnen vergrendeld worden zodat ze niet meer per ongeluk verschoven of geselecteerd kunnen worden.

1.5.37_vergrendeld

VERBETERING – Situatieschema – De kringletter wordt nauwkeuriger (dichter) bij de symbolen geplaatst.

1.5.37_kringletter

VERBETERING – Eendraadschema – In de bibliotheek werden symbolen toegevoegd om sneller schakelingen met teleruptoren te kunnen tekenen (automaat + transformator, contact bij verlichting,…)

1.5.37_impulsschakelingen

VERBETERING – Stopcontacten zonder aarding worden apart op de materiaallijst vermeld.

VERBETERING – Een transformator kan rechtstreeks op een automaat getekend worden zonder dat de optie ‘Vrij tekenen’ aangevinkt dient te worden.

VERBETERING – In sommige gevallen werden de kringen niet juist alfabetisch gesorteerd in de lijst met kringen.

VERBETERING – Bij het tekenen van rechthoeken en tekeningen maakt het niet meer uit of er eerst op de linkerbovenhoek geklikt wordt.

FOUTCORRECTIE – Wanneer (in zeer specifieke gevallen) een domoticamodule aangeklikt werd op het eendraadschema kon er een onverwachte fout optreden.

(*UPDATE*) VERBETERING – Tekst werd onleesbaar klein op systemen met een hoge dpi (Windows 8.1: Schermresolutie > Tekst en andere items groter of kleiner maken > De grootte van alle items wijzigen)

(*UPDATE*) FOUTCORRECTIE – Wanneer vanuit het eendraadschema een symbool op het situatieschema gezocht werd (“Zoek op SS”) dan werd soms een verkeerd paginanummer getoond.

(*UPADTE*) FOUTCORRECTIE – Eendraadschema – Als je een eigenschap wijzigde en daarbij de toetsencombinatie CTRL-links/rechts gebruikte om naar een vorig/volgend woord te springen dan kon het zijn dat het geselecteerde symbool verplaatst werd.

Omdat spelletjes altijd plezant zijn: bezoek ons op de hvac & ecl beurs voor een spelletje speed-tekenen 🙂 Wie het snelst een eendraadschema tekent met Trikker wint een GoPro HD Hero 3! De scores kan je live volgen op http://game.bluebits.be. De eindwinnaar zal donderdag om 18u00 gekend zijn. Smeer alvast uw muis-arm in en wie weet kan je binnenkort al je werfbezoeken vastleggen in HD 😉

Vakbeurs HVAC & ECL 2014
Woensdag 17 september 2014 (10:00-20:00)
Donderdag 18 september 2014 (10:00-18:00)
Brussels Expo – Belgiëplein 1 – 1020 Brussel
Hal 5 – Stand 5066

Reserveer hier uw gratis toegangsticket >

hero3