Archive for July 2009

Met Trikker kan je je schema’s niet rechtstreeks als PDF bestand bewaren (In Trikker is er dus geen ‘Opslaan als pdf…’-functie).Toch kan je op een zeer eenvoudige manier pdf bestanden maken van je eendraadshema en situatieschema:

– Surf naar www.cutepdf.com, en installeer het gratis programma CutePDF:

Screenshot van CutePDF website

– De toolbar die CutePDF extra wil installeren vink je best uit…

Screenshot van het CutePDF installatieprogramma - Hoe de 'Ask' tools uitvinken

– Wanneer er gevraagd wordt om ook ‘PS2PDF’ te installeren, klik je op ‘Yes’:

Screenshot CutePDF installatieprogramma - PS2PDF installeren

– Je vindt CutePDF terug als extra printer op je computer (een printer die pdf bestanden genereert i.p.v. papier):

Screenshot Windows printers, met CutePDF

– Bij het afdrukken van je schema’s kies je CutePDF als printer:

Afdrukken in Trikker naar CutePDF

 

– Er verschijnt een venster van CutePDF waarin je kan kiezen waar je het pdf bestand wil bewaren:

Pdf bestand bewaren in CutePDF

 

Er zal nu een PDF bestand gemaakt worden dat je schema’s bevat. Het mooie aan CutePDF is dat het werkt voor alle programma’s waarmee je kan afdrukken. Zo kan je bijvoorbeeld ook PDF versies maken van je facturen of offertes, ongeacht met welk programma je deze maakt. Zolang je het kan printen, kan je er een pdf bestand van maken.

Naast CutePDF heb nog tal van gelijkaardige pdf printers, zoals http://sourceforge.net/projects/pdfcreator/ en http://www.primopdf.com/.

– NIEUW — Situatieschema: Afbeeldingen (bmp, gif, jpg, png, ico, emf of wmf formaat) kunnen toegevoegd worden, bijvoorbeeld om een logo of een achtergrond als grondplan toe te voegen.

– NIEUW — Eendraadschema: Men kan de uitgangen van een domotica module zelf een naam geven (Nieuwe eigenschap ‘Namen Uitgangen’ op een domotica module)

– NIEUW — Eendraadschema: Nieuwe eigenschap ‘Aantal’ op zonnepaneel

– FOUTCORRECTIE — Wanneer een lichtpunt op het situatieschema geplaatsts werd, en daarna de eigenschap ‘Aantal’ verhoogd werd in het eendraadschema, konden deze bijkomende lichtpunten niet meer op het situatieschema geplaatst worden. Dezelfde fout trad ook op bij andere symbolen met de eigenschap ‘Aantal’ (Drukknoppen,…).

– FOUTCORRECTIE — Wanneer op het situatieschema een leiding vr het verdeelbord geplaatst werd, dan konden de automaten en leidingen van alle kringen op het situatieschema geplaatst worden

– FOUTCORRECTIE — Wanneer op het eendraadschema een symbool werd toegevoegd vr het verdeelbord, dan verdwenen alle symbolen van het eendraadschema die er reeds op geplaats waren

– FOUTCORRECTIE — Wanneer men een kring een vaste letter gaf van meer dan 2 tekens (bijv. ‘ABC’), dan werd de tekst door de automaat getekend.

– FOUTCORRECTIE — Op PC’s die ingesteld zijn op een grotere schaal (bijv. 120 DPI) waren niet steeds alle knoppen en invulvelden zichtbaar en werd niet alle tekst juist weergegeven.

De makkelijkste manier om Trikker te installeren is via de website: http://www.bluebits.be/Trikker_Install.aspx.  Dit kan uiteraard enkel op een PC die beschikt over een internetverbinding. Om Trikker te installeren op een PC zonder internetverbinding kan je volgende stappen volgen:

Stap 1 – Maak een CD of USB stick met alle bestanden die je nodig hebt

Deze stap dient te gebeuren op een PC die wel over een internetconnectie beschikt. Op http://www.bluebits.be/Trikker_Install.aspx vind je een ZIP bestand dat alle bestanden bevat om Trikker te installeren. Klik de op de link, en bewaar dit bestand in een mapje waar je het later nog terugvindt (bijvoorbeeld op je Windows bureaublad):

trikker_installoffline_1

trikker_installoffline_2

Open de map waar je het ZIP bestand hebt bewaard. Klik met de rechtermuistoets op het bestand, en kies uit het menu ‘Alles uitpakken…’:

trikker_installoffline_3

Als het uitpakken voltooid is, kan je de uitgepakte bestanden kopiëren naar een CD of USB stick.

Stap 2 – Installeer Trikker

Stop de CD of USB stick met de uitgepakte bestanden in de PC waarop je Trikker wil installeren, en dubbelklik op het bestand ‘Setup.exe’. Na de installatie zal trikker zich als demoversie gedragen, omdat het nog niet geactiveerd is op deze PC.

Stap 3 – Activeer Trikker

Bij je aankoop van Trikker ontving je per mail een activeringsbestand. Kopieer dit bestand (via een CD of via een USB stick) naar de PC waarop je Trikker wil activeren. Dubbelklik op het activeringsbestand om Trikker te activeren. Indien je de mail niet meer hebt met je activeringsbestand, kan je dit steeds opnieuw bij ons opvragen: mailto:info@bluebits.be