Archive for December 2010

Er is een nieuwe update van Trikker beschikbaar: http://www.bluebits.be/releases/Installeer_Trikker_V1.0.37_(Web).exe

Dit is de eerste update na 1.0.33 (tussenliggende versies werden niet publiek gemaakt)

Lijst van wijzigingen in versie 1.0.37 (26 december 2010):

 • NIEUW — Een document met Trikker getekend kan geëxporteerd worden naar ‘Home center’.  Hierdoor kan je de bediening van domoticasystemen die door ‘Home center’ ondersteund worden nog sneller instellen.  ‘Home center’ is een product van Stijnen Solutions: www.homecenter.be.  Meer info vind je op http://www.bluebits.be/blog/?p=245
 • NIEUW — Eendraadschema — Elk symbool heeft een nieuwe eigenschap: ‘Op Nieuwe Pagina Starten’.  Door deze eigenschap op ‘Ja’ te zetten zal ter hoogte van dit symbool een nieuwe pagina begonnen worden.
 • NIEUW — Eendraadschema — Bij het symbool ‘Leiding’ kunnen voor de eigenschap ‘Geleidertype’ de meest courante types uit een lijst geselecteerd worden.
 • NIEUW — Eendraadschema — Het symbool ‘Leiding’ heeft een nieuwe eigenschap ‘Beschermingsgeleider’.  Door deze eigenschap op ‘Nee’ te zetten wordt de tekst bijvoorbeeld ‘3×1,5’ i.p.v. ‘3G1,5’.
 • NIEUW — Situatieschema – Wanneer bij het draaien van een symbool met de rechtermuistoets tegelijkertijd de ALT-toets ingedrukt wordt, dan wordt het symbool in kleinere stappen gedraaid.
 • NIEUW — Nieuw symbool voor LED verlichting (Door de eigenschap ‘Type’ van het lichtpunt op ‘LED’ te zetten)
 • NIEUW — Situatieschema — Er worden tooltips (hints) getoond bij de symbolen in de componentenbibliotheek
 • VERBETERING — Eendraadschema – De componentenbibliotheek bevat meer voorgeconfigureerde symbolen (Spot met transformator, EXVB kabel,…)
 • VERBETERING — Situatieschema – De tekst van sommige symbolen werd soms ondersteboven getekend wanneer het symbool op het situatieschema gedraaid werd.
 • FOUTCORRECTIE — Situatieschema – Er kon soms op een ongeldige pagina getekend worden (bijv. ‘Pagina 2/1’), wat kon leiden to onverwachte fouten.
 • FOUTCORRECTIE — Wanneer bij het symbool van een stopcontact zowel de eigenschap ‘Halfwaterdicht’ als de eigenschap ‘Tekst’ ingevuld werd, dan werd de tekst door elkaar getekend.
 • FOUTCORRECTIE — Eendraadschema — Wanneer er werd omgeschakeld van tekenmodus naar selectiemodus versprong de positie van het tekenblad soms.
 • FOUTCORRECTIE — Wanneer van een domotica module de namen van de uitgangen werden ingevuld, dan mochten deze namen geen spaties bevatten.  Indien er toch spaties gebruikt werden, dan werden de namen van de uitgangen verkeerd geplaatst wanneer het document bewaard en terug geopend werd.
 • FOUTCORRECTIE — Situatieschem — Sommige AutoCAD bestanden (DWG formaat) konden niet correct geïmporteerd worden.
 • FOUTCORRECTIE — Wanneer een leeg tekstveld werd gewijzigd op het tekenblad trad er soms een onverwachte fout op.

Ben je plaatser van Velbus domotica met Home center software?  Door een koppeling met Trikker kan je de bediening van het domoticasysteem nog sneller op punt stellen!

‘Velbus’ is een modulair domoticasysteem waarbij alle toestellen op een buskabel aangesloten worden. Op elk toestel wordt een uniek adres ingesteld. De koppeling tussen ingangs- en uitgangsmodules wordt geconfigureerd door de gratis Velbuslink software.

 

‘Home center’ is een softwarepakket dat toelaat een Velbussysteem te bedienen via een PC, touchscreen, iPhone, of het internet. Je kan bijvoorbeeld met het Home center touchscreen alle lichtpunten bedienen en de status van elk toestel raadplegen:

 

Ook Velbus installaties kunnen perfect met Trikker getekend worden.  Het adres van elke component kan in Trikker aangeduid worden.

De schema’s getekend met Trikker kunnen rechtstreeks ingelezen worden in Home center. Op het touchscreen verschijnt dan meteen het grondplan, inclusief bedieningsknoppen voor alle toestellen. Zo kan meteen het volledige Velbus systeem weergegeven en bediend worden.  Deze functionaliteit is beschikbaar vanaf Trikker V1.0.37 en Home center V2.0.23.

 

Hoe je Trikker schema’s kunt importeren in Home center staat beschreven in de handleidingen van beide producten.

‘Velbus’ is een product van Velleman.  Meer info over Velbus vind je op www.velbus.eu

 

‘Home center’ is een product van Stijnen Solution.  Meer info over Home center vind je op www.homecenter.be

Onze website werd volledig vernieuwd!  Merk je dat er iets niet werkt, of vind je bepaalde informatie niet terug, meld het ons dan gerust.