Wij streven ernaar met Trikker een product van hoge kwaliteit aan te bieden. Jammer genoeg zijn programmeerfouten (bugs) echter nooit 100% uit te sluiten. Indien er een onverwachte fout optreedt in Trikker worden details over deze fout in een tekstbestandje op je bureaublad bewaard. Indien je dit tekstbestand naar ons doormailt, kunnen we deze fout verder analyseren. Op deze manier werden volgende fouten in V1.0.33 ontdekt:

1) De huidige pagina van het situatieschema kan ongeldig zijn (bijv. ‘Pagina 2 / 1’)

Omschrijving: Soms wordt er een ongeldige pagina aangeduid op het situatieschema, bijvoorbeeld ‘Pagina 2/1’ (Wat wil zeggen dat je op de 2de pagina aan het tekenen bent, en dat er in totaal 1 pagina in het document is. Dit klopt dus niet!):

trikker-situatieschema-p2-van-1-1

Het probleem is niet zozeer de foutieve vermelding van het paginanummer. Wat erger is, is dat Trikker ‘denkt’ dat je op pagina 2 wilt tekenen, terwijl deze pagina niet bestaat. In sommige gevallen kan er nu een onverwachte fout optreden:

  • Wanneer je een muur, raam, deur,… tekent op deze pagina;
  • Wanneer je muren ed. vanuit een ander document kopieert en op deze pagina plakt;
  • Wanneer je een DWG, DXF, PNG bestand toevoegt op deze pagina;

Om deze fout uit te lokken kan je hetvolgende doen:

  • Open een nieuw document in Trikker;
  • Ga naar het situatieschema en voeg een pagina toe. Er wordt bovenaan vermeld ‘Pagina 2 / 2′ (Wat wil zeggen dat je op de 2de pagina aan het tekenen bent, en dat er in totaal 2 pagina’s in het document zijn);
  • Ga naar het scherm ‘Document’ en maak een nieuw document. De wijzigingen hoef je niet te bewaren;
  • Ga terug naar het situatieschema. Er wordt bovenaan vermeld ‘Pagina 2/1’ (Wat wil zeggen dat je op de 2de pagina aan het tekenen bent, en dat er in totaal 1 pagina in het document is. Dit klopt dus niet!)

Status: Deze fout kon gereproduceerd worden en is intern bij ons reeds opgelost. Via de volgende update zal de correctie beschikbaar gesteld worden.

Tijdelijke oplossing: Wanneer je ziet dat het situatieschema een ongeldig paginanummer aanduidt, klik dan op de knop om naar de vorige pagina te gaan. Het situatieschema zal dan naar de eerste geldige pagina springen, en zal er geen fout optreden. Is er toch een onverwachte fout opgetreden dan kan je het document bewaren, Trikker afsluiten en terug opstarten.

2) Het aanpassen van een leeg tekstveld op het tekenblad lukt soms niet

Omschrijving: Wanneer men een leeg tekstveld begint te editeren op het tekenblad, dan treedt er soms een onverwachte fout op:

De fout treedt enkel op indien een document met een leeg tekstveld bewaard werd en terug geopend.

Status: Deze fout kon gereproduceerd worden en is intern bij ons reeds opgelost. Via de volgende update zal de correctie beschikbaar gesteld worden.

Tijdelijke oplossing: Je kan het tekstveld selecteren en de tekt in de lijst van eigenschappen (links) aanpassen.

Bedankt aan allen voor het melden van deze fouten, en onze excuses voor de veroorzaakte ongemakken!

Categorieën: Gekende Fouten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *