Eerst het situatieschema tekenen?

Trikker werkt volgens een eenvoudig basisprincipe: - Je tekent eerst het eendraadschema - Symbolen die je op het eendraadschema geplaatst hebt komen tevoorschijn in de bibliotheek van het situatieschema, waardoor je deze op het grondplan kan plaatsen - Het eendraadschema en het situatieschema blijven continu gesynchroniseerd, maar het eendraadschema blijft 'de baas': als je iets wijzigt op het eendraadschema, dan volgt het situatieschema automatisch mee. Als je iets wist op het eendraadschema, dan zal dit automatisch van het situatischema verwijderd worden. Voor sommige projecten is het echter handiger te vertrekken vanaf het situatieschema (bijvoorbeeld voor een offerte, of voor het uittekenen van een bestaande situatie). Met de nieuwe functie 'Verplaatsen' kan je dit als volgt doen: (meer…)

 

OPGELOST! — Avast antivirus + Trikker Testversie 1.5.25 = geen beste maatjes…

-- UPDATE 12/11/2013 -- Vandaag heeft avast een nieuwe virus-definitie bestand uitgebracht (Versie 131112-0, programma versie 2014.9.0.2008) waarin onderstaand probleem is opgelost. Wordt er op jouw pc toch nog een bestand als 'verdacht' aanzien door avast, update dan zeker eerst je virusdefinities en programma (avast > Instellingen > Bijwerken) =====================   De huidige versie van het anti-virusprogramma Avast markeert (ten onrechte) 1 bestand van de nieuwe testversie van Trikker als zijnde verdacht. Avast verplaatst dit bestand naar de 'viruskluis', waardoor Trikker niet opgestart kan worden... (meer…)

 

Nieuwe update bijna klaar… Nieuwsgierig? Of zin om mee te testen?

-- UPDATE 13/11/2013 -- Ondertussen is de update klaar, en kan onderstaande testversie niet meer geïnstalleerd worden ----   Er is bijna een nieuwe update voor Trikker klaar! We verwachten deze eerstdaags op de website te kunnen plaatsen maar zijn nog even bezig met alles uitgebreid te testen en de handleiding op punt te stellen. Nieuwsgierig? Of zin om mee te testen? Dan kan je in 'avant-première' al een testversie installeren via deze link:  

Installeer Trikker v1.5.25 (Testversie)

-- UPDATE 25/10/2013 -- Als je gebruik maakt van avast anti-virus, dan loop je mogelijk tegen een onterechte waarschuwing aan dat 1 bestand niet veilig zou zijn. Hier lees je hoe je dit kan oplossen.

 In principe is deze update reeds bugvrij. Mocht er toch iets mislopen tijdens het installeren of testen van deze nieuwe update, laat het ons zeker weten! Alvast een overzicht van de nieuwe functionaliteit die er aan zit te komen: - Het grondplan kan geëxporteerd worden naar een png bestand dat rechtstreeks in Niko Home Control ingelezen kan worden. - Symbolen van bad, douche..., zijn ingebouwd in het programma - AutoCAD bestanden in 2013 formaat kunnen ingelezen worden (meer…)