We hebben het voor onze gebruikers steeds zo eenvoudig mogelijk trachten te maken om Trikker te installeren en te gebruiken op hun computer naar keuze.  Het vervangen van een computer of het gebruiken van Trikker op een extra computer met dezelfde licentie is voor geregistreerde gebruikers een snel en makkelijk proces.

Hoewel gebruiksgemak ons belangrijkste doel was en blijft, hebben we door het niet technisch afdwingen van ons licentiebeleid ook hier en daar verwarring gezaaid over de vraag of licenties kunnen worden gebruikt door andere dan de geregistreerde gebruikers.  Als gevolg hiervan zijn verschillende licenties gebruikt door meer mensen dan volgens de licentieovereenkomst is toegestaan.  Dit voelt oneerlijk tegenover bedrijven die wel geïnvesteerd hebben in extra licentie voor alle gebruikers.

Daarom hebben we besloten om over te stappen op een nieuw, duidelijker licentiemodel.  Vanaf 01/09/2022 verkopen we niet langer licenties ‘per gebruiker’ maar enkel licenties ‘per computer’.

De nieuwe basis-licentieprijs start aan €600 excl. btw. voor gebruik op een eerste computer + gratis gebruik op een 2de computer.  Voor een 3de computer komt de meerprijs op €450 excl. btw.  Alle details vind je op deze webpagina.

Updates en support blijven inbegrepen, er zijn zoals vanouds geen weerkerende kosten.

Dit eenvoudiger, duidelijker licentiemodel laat ons ook toe een oplossing te bieden voor licentiebeheer binnen grotere organisaties met wisselende gebruikers.  Hiervoor zullen binnen de komende maanden nieuwe tools en features aangeboden worden.

  • Ik kocht een licentie vóór 01/09/2022, verandert dit iets voor mij?  Nee, licenties gekocht voor 01/09/2022 kunnen uiteraard blijven gebruikt worden onder de toen afgesproken voorwaarden.  Indien je je licentie wenst uit te breiden met extra gebruikers zal je moeten overstappen naar het nieuwe licentiemodel.  Hievoor zal je steeds een voorstel op maat ontvangen waarbij de eerder aangekochte licentie in rekening gebracht wordt;
  •  Help! De licentieprijs is verhoogd! Waarom?  Sinds het uitbrengen van Trikker in 2009 was de basislicentieprijs van €500 excl. btw. onveranderd gebleven.  Jammer genoeg ontsnappen we als bedrijf ook niet aan stijgende kosten van alle spullen (vooral koffie 😉) die we nodig hebben om leuke software te bouwen.  De nieuwe basislicentieprijs zit nog steeds ruim onder de prijs die we zouden hanteren als we steevast indexaanpassingen doorgerekend zouden hebben.  Bovendien laten de nieuwe licenties een ruimer gebruik toe gezien ze niet meer aan een specifieke gebruiker gekoppeld zijn.
  • Kan ik met het nieuwe licentiemodel nog steeds een oude pc vervangen zonder kosten?  Ja hoor, no worries, daar blijven we voor zorgen!  Zoals gezegd blijven  gebruiksgemak en eenvoud ons belangrijkste uitgangspunt.
  • De nieuwe basislicentie laat gebruik op 2 computers toe.  Kan ik een goedkopere licentie voor slechts 1 computer kopen?  Nee… De basisprijs van € 600 is voor het gebruik op 1 computer en elke licentienemer krijgt daarbij éénmalig de aanbieding om zonder meerkost de licentie ook op een 2de coputer te gebruiken.  We bieden geen goedkopere licentie aan waarbij deze aanbieding voor de 2de computer vervalt.
  • Kan ik een goedkopere licentie kopen voor een beperkte tijd, of voor 1 project?  Nee… We bieden enkel een licentie aan voor onbeperkt gebruik.
  • Ik wil Trikker gebruiken in een virtuele desktop omgeving (Windows Remote Desktop Services, Citrix,…), kan dat?  Ja, maar hierbij beschouwen we elk eindstation (client, terminal,…) als een computer.  Bijvoorbeeld: in een server-omgeving waarbij Trikker gebruikt wordt op 5 eindstations is een licentie voor 5 computers nodig om het gebruik op deze 5 eindstations te dekken.

We hebben lang gewikt en gewogen in de zoektocht naar een nieuw, fair licentiemodel en zijn ervan overtuigd dat dit de juiste weg is om Trikker de komende jaren aan te bieden.

 

Categorieën: Nieuws & Updates

2 reacties

Eric · 13/10/2022 op 20:02

Ik heb een licentie van 2021, maar ondervind dat deze trager opstart sinds de versie V1.5.78.
Ik heb deze op een nieuwe laptop geïnstalleerd.
Wat kan de oorzaak zijn?

Bert · 05/02/2023 op 14:06

Hie ga je op offline installaties kunnen controleren of de licentie niet meer dan 2 keer gebruikt word. Denk dat je beter een tool maakt die de licentie bij opstarten moet controleren anders help u licentie model niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *