Als je schema’s digitaal naar een klant of keurder wil sturen, dan bezorg je hen best een pdf-bestand.  Iedereen kan immers zonder extra software pdf-bestanden openen en afdrukken.  Bovendien ben je er dan zeker van dat je schema’s onveranderd blijven.

Er is in Trikker geen functie ‘opslaan als pdf’, maar je kan wel eenvoudig documenten omzetten naar een pdf bestand door ze af te drukken naar een pdf-printer. Een pdf-printer is een programma dat een printer nabootst en pdf-documenten genereert als je er iets naar ‘afdrukt’:

  • In Windows 10 zit reeds een pdf-printer ingebakken.  Deze heet “Microsoft Print to PDF”.
  • Werk je met Windows 8 of 7 dan dien je eerst nog een (gratis) pdf-printer te installeren.  Je kan bijvoorbeeld CutePdf (www.cutepdf.com) gebruiken of Foxit (https://www.foxitsoftware.com/pdf-reader);
  • Vanuit elk programma (dus ook vanuit Trikker) kan je nu afdrukken naar de geïnstalleerde pdf-printer om zo pdf-documenten te genereren.  Je dient dus enkel nog bij het afdrukken de juiste printer te selecteren om zo een pdf-bestand te maken:

Categorieën: Tips

2 reacties

Boermans · 28/04/2023 op 22:07

Ik heb dit al een aantal keer geprobeerd, zowel met cutepdf en microsoft to pdf maar ik vind nergens de output map?

Kurt (Bluebits bv) · 29/04/2023 op 13:30

De map waarin je het pdf-bestand bewaart kan je zelf kiezen. Je kan het pdf-bestand bijvoorbeeld op je bureablad bewaren, dan vind je het makkelijk terug…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *